Telefoon 06-23056215
info@osteopathieanitakramer.nl

Osteopathie Anita Kramer

Wat is osteopathie
Binnen de osteopathie wordt er uit gegaan van de totale anatomie van het menselijk lichaam. Het lichaam kent vele structuren, zoals botten, spieren, organen, zenuwen, bloedvaten, enz. Al deze structuren zijn met elkaar verbonden.
Als osteopaat onderzoek ik het hele lichaam. Daarbij staat voor mij de persoon die een hulpvraag heeft centraal. Als osteopaat denk en handel ik holistisch, dat houdt in dat ik niet alleen de regio waar de klacht zich openbaart onderzoek, maar betrek ik het hele lichaam in mijn onderzoek en behandel daar waar ik verminderde mobiliteit aantref. Het doel van een osteopathische behandeling is het vrij kunnen bewegen van alle structuren in het lichaam.

Zoals een blinde braille kan lezen met zijn handen, zo onderzoekt een osteopaat met zijn handen het lichaam op mobiliteit.

Mobiliteit en maximale uitwisseling
Een osteopaat creëert een bewegingsvoorwaarde in het lichaam, waarmee het lichaam zelf zijn mobiliteit weer kan hervinden en er maximale uitwisseling tussen de weefsels kan plaatsvinden.

Hoe ziet een consult eruit
Het eerste consult bestaat uit het samen doornemen van het door u ingevulde intakeformulier. (Het intakeformulier kunt u vinden op de website). Dan volgt een lichamelijk onderzoek waarbij u in onderkleding 'van top tot teen' onderzocht wordt in een staande-, zittende en liggende positie, ongeacht de klacht. Alle bewegingsstructuren zoals de gewrichten, de wervels, de huid, de buikorganen en de schedel, zal ik op beweeglijkheid onderzoeken. Op deze manier kan ik er achter komen waar de blokkades en bewegingsbeperkingen zich in het lichaam bevinden, die mogelijk met de klachten verband houden. Met milde behandelingstechnieken en zachte manipulaties tracht ik de bewegingsbeperkingen in het lichaam op te heffen, waardoor de beweeglijkheid (en daarmee de uitwisseling tussen de weefsels) wordt hersteld en klachten verminderen of verdwijnen. Daarna bespreek ik samen met u hoe de gevonden bewegingsbeperkingen van invloed kunnen zijn op uw klacht en of ik u kan helpen met osteopathie.

Vervolgconsult
Afhankelijk van de aandoening vinden er één of meerdere vervolgconsulten plaats, die eveneens aanvangen met een kort vraaggesprek over het verloop van de klachten na de vorige behandeling.

Behandelduur
Meestal zijn er een beperkt aantal behandelingen nodig. Dit verschilt per patiënt en is afhankelijk van de aard van de klacht. Binnen 3 à 4 behandelingen wil ik graag resultaat van de behandeling zien, is dat niet het geval, dan bespreek ik met u hoe we verder gaan of dat we stoppen met de behandeling.

Belangrijk om te weten
Na een behandeling heeft het lichaam tijd nodig om "te wennen" aan de herstelde beweeglijkheid. Daarom zal er enige tijd (3 à 4 weken) tussen de verschillende behandelingen zitten. Het is mogelijk dat in de eerste dagen na een behandeling enige napijn optreedt, ook op plaatsen waar normaal geen klachten waren. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de correcties.

Osteopathie kan helpen bij:

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Maag- en darmklachten
  • Pijn na operaties of ongelukken
  • Pijn in rug, nek, schouder, heup en of ledematen
  • Menstruatieklachten
  • Burn-out
  • Blaasontstekingen
  • Je lichaam ondersteunen bij herstel na een bevalling
Voor iedereen die klachten heeft of die preventief goed op zichzelf wil passen.
Een APK voor je eigen lichaam.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, of wilt u mij persoonlijk spreken wat osteopathie voor u kan betekenen, dan kunt u mij altijd bellen.Osteopathie Anita Kramer is aangesloten bij:

©2024 Osteopathie Anita Kramer | Privacyverklaring | Realisatie: WIE internet & vormgeving